Exodus 25: 1-9 | Om onder hen te wonen

liturgie Hellendoorn

Op 26 februari 2023 was Sidra Teroema opnieuw aan de orde. Deze keer was de dienst in d’Oalen Griezen te Hellendoorn, waarvan hiernaast een live opname.

 

Schriftlezing:

1 Dan spreekt de Ene tot Mozes en zegt: 2 spreek tot de zonen Israëls voor mij een heffing zullen nemen; van alleman wiens hart hem aandrijft zult ge deze heffing-voor-mij aannemen. 3 En dit is de heffing die ge van hen zult aannemen:goud, zilver, koperbrons; 4 azuurslak, purper, rode karmozijnworm, doek, geitenhaar, 5 aarderode ramsvellen, dassenvellen, acaciastammen, 6 olijfolie voor de verlichting; balsems voor de zalvingsolie en voor de kruidenwierook; 7 berilstenen en opvulstenen,- voor de efod en het borstschild. 8 Maken zullen zij voor mij een heiligdom: wonen zal ik in hun midden; 9 naar al wat ik jou te zien geef: de uitbeelding van de Woning en de uitbeelding van alle voorwerpen daarin, zo zullen jullie het maken.

Dienst februari 2013: