Nieuws

Aanmelding voor volgende inspiratiereis Chartres

Van 29 juni tot en met 2 juli 2023 vindt opnieuw een inspiratiereis plaats met Bart Gijsbertsen en Jan-Willem Kirpestein naar de kathedraal van Chartres. Er zijn nog plaatsen vrij. Zie Uitgelicht of de agenda voor meer informatie.

Andere opzet voor reis naar Chartres

Op deze pagina vind je een terugblik op de inspiratiereizen naar de kathedraal van Chartres. Maar het kan ook zo maar een vooruitblik zijn. Want Bart blijft zelf beschikbaar voor wie zich graag door hem laat meenemen op een spirituele reis door de kathedraal. Klik op de informatie.

Archief

We hebben het archief wat toegankelijker gemaakt. Wil je een bepaalde lezing of preek uit het (jongste) verleden nog eens beluisteren dan kun je die nu ook vinden door het menu te openen. Ga daar naar bijvoorbeeld ‘Lezingen’ of ‘Archief’.

Heruitgave “Eerst de Jood en ook de Griek”

Er is een heruitgave van het boek Eerst de Jood en ook de Griek. Deze studie van de Romeinen-brief uit 1996 is verschenen als e-book. Kijk onder Uitgelicht of Publicaties voor meer informatie. Op 22 april spreekt Bart Gijsbertsen over deze brief van Paulus bij een studiedag in Veenendaal. Zie de Agenda voor meer informatie.

Leerhuis

De leerhuis-avonden in de Domkerk te Utrecht olv Bart Gijsbertsen werden zeer gewaardeerd. Hij is opnieuw uitgenodigd voor drie avond in april. Na Genesis in november 2023 gaat het nu over het bijbelboek Exodus. Zie de Agenda.

Lezingen

De lezing van 4 maart 2023 te Nijkerk in het kader van ‘Israël-talks’ met als thema ‘Jezus belijden als de vleesgeworden Tenach’ is te beluisteren via het Archief. Dat geldt ook voor de drie lezingen op rij van 22 april 2023 voor de Jules Isaac Stichting over de brief van Paulus aan de Romeinen.